top of page

Redaktørens innspill: God helg med landets største bilimport-havn

Mens jeg sitter for å skrive en god helg-hilsen til lesere av Logistikknyhetene.no popper det opp en melding og videosnutt fra Drammens havnedirektør, Arne Fosen.

Og da måtte jeg endre tankerekka og sette fokus på Norges største havn for import og videredistribusjon av nye biler. Dette er en havneaktivitet som er viktig, ikke bare for regionen, men for hele landet: https://www.linkedin.com/posts/arne-fosen-3a1523_drammen-havn-activity-7062825722033188864-PU3T/?utm_source=share&utm_medium=member_desktop.

121.500 biler, 14 biler i timen hele året, passerte Drammen Havn i fjor.

Strategien er å investere for 750 mill. kroner de neste 5-10 årene. Her skal det bygges blant annet veier og diverse anlegg for å etablere en effektiv helhet for å knytte infrastrukturen sammen. Bygging av kaianlegg er allerede startet.

Ifølge havnedirektøren kreves det et solid landapparat med både tekniske og menneskelige ressurser for å flytte biler. Men samtidig understreker Fosen at dette er en miljøvennlig måte å frakte gods på. Dette kan også store miljøbevisste vareeiere dra nytte av.

Den sterke miljøbevisstheten

Miljøbevisstheten blir stadig sterkere for oss alle. Men særlig for de som frakter varer inn og ut av Norge må se på transport som en vesentlig faktor i arbeidet med å redusere utslipp.

Fosen understreker at dette er noe Drammen Havn for alvor holder tak i.

Havnedirektøren peker på at kombinasjonen av skipsfrakt og sømløs overgang til tog fremfor biltransport er en av de mest miljøvennlige løsningene man kan ha i denne sektoren.

– Vår nye strategi har som mål nummer en å bli bærekraftig gjennom helt utslippsfrie operasjoner innen 2030. Vi skal også være Norges ledende bilhavn og den foretrukne havna for næringslivet i regionen, sier Fosen.

Selskapet Drammen Havn har laget en 12-punkts liste over initiativer for å bli en mer miljøvennlig havn. Fra før har det allerede skjedd et paradigmeskifte når det gjelder typen biler som kommer gjennom havnen. I 2022 var 80 prosent av bilene elektriske.

Riktig God helg!

Comments


Les flere artikler

Reklame

image.png
image.png
image.png
image_edited.jpg

Logistikknyhetene

Les alle artikler på Logistikknyhetene

Gå aldri glipp av en artikkel!

Ingen tidsbegrensning. Abonnementet løper til det sies opp.
Tilbudet gjelder nye abonnenter.

bottom of page