top of page

Kvinnene tar grep om lastebilrattet

Visste du at bare 3 prosent av norske yrkessjåfører er kvinner?Synne Solnørdal elsker jobben som lastebilsjåfør. Hun mener tiden er inne for et kvinnenettverk. (Foto: privat)


Ok. Men i dag er det jo den internasjonale kvinnedagen. Og 8. mars er jo nettopp dagen for å markere og gjøre noe med dette, det være seg kvinnene selv, politikere og bransjen for øvrig.


Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård går også selv i spiss for å markere kvinnedagen med å oppfordre aktører i transportbransjen for å snakke om hvordan vi kan legge til rette for at flere kvinner velger sjåføryrket.Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård står opp for Kvinnedagen 8. mars, og går i spiss for at flere kvinner skal bli lastebilsjåfører. Foto: Per Dagfinn Wolden.


I NRKs kveldsnyheter torsdag møtte vi Synne Solnørdal som trives veldig godt i yrket. Men hun var også tydelig på hva hun mener må på plass for at flere kvinner skal velge som henne.


Solnørdal representerer maskin- og anleggs-bransjen og fortalte blant annet om kjipe kommentarer og trakassering på jobb.


Men nå går hun i bresjen for å etablere eget kvinnenettverk i håp om å hindre slike opplevelser.

Målet er et landsdekkende nettverk, og hvor alle kvinner i bransjen skal føle at de har støtte i ryggen når det trengs.


Hun har også et sterkt håp om at nettverket bidrar til bedre rekruttering av kvinner til mannsdominerte yrker.


NHO LT-lederen gratulerer med dagenAdministrerende direktør Mona Juell (nr.2 f.v.) i DHL Global Forwarding (NORWAY) AS sier at hun er så heldig å jobbe sammen med disse kompetente, ambisiøse og modige kvinnelige lederne i DHL Global Forwarding og Freight Norway.


- I dag skal vi feire den internasjonale kvinnedagen, men også omfavne mangfold, likestilling, inkludering og tilhørighet, understreker Mona Juell og ønsker en God internasjonal kvinnedag.


Hun er også styreleder i NHO Logistikk og Transport.


Vegdirektøren vil stå på videre for kvinnen


Vegdirektør Ingrid Dahl Hovland i Statens vegvesen fremhever at både samferdsel og anleggsbransjen har tradisjonelt vært mannsdominert.


- Heldigvis har dette endret seg, og vi i Statens vegvesen er på rett veg, fremhever hun på Kvinnedagen.


Hun viser til at nær 40 prosent av de ansatte er kvinner, og at 41 prosent av alle ledere med personalansvar i etaten er kvinner. I toppledelsen er halvparten kvinner.


– Men vi skal videre, og greie tall skal ikke være noe sovepute. Mye er gjort, men mer skal gjøres, sier Vegdirektøren.
Vegdirektør Ingrid Dahl Hovland.


Og hun fortsetter:


- Statens vegvesen skal representere et attraktivt og utviklende arbeidsmiljø, uansett kjønn. Neste år skal vår likestillingsplan rilles ut. Då kommer det nye, gode grep som skal sikre et systematisk arbeid for å nå våre mål, sier Ingrid Dahl Hovland, og som gratulerer med dagen.


God 8. mars!

Comments


Les flere artikler

Reklame

image.png
image.png
image.png
image_edited.jpg

Logistikknyhetene

Les alle artikler på Logistikknyhetene

Gå aldri glipp av en artikkel!

Ingen tidsbegrensning. Abonnementet løper til det sies opp.
Tilbudet gjelder nye abonnenter.

bottom of page