top of page

Container-giganten Samskip på plass


– Infrastrukturen som kommunen har etablert med sin nye industrihavn, muliggjør en videreutvikling av den allerede eksisterende containeraktiviteten i regionen. Vi ser frem til å ta den nye havnen og havnekranen i bruk over sommeren.

Det forteller Are Gråthen, regiondirektør i Samskip Norge i en pressemelding. Anledningen er åpningen av Stokmarknes Miljøhavn.


Samskips Are Gråthen


Selskapene Nordtrafikk: https://www.nordtrafikk.no/ og Samskip: https://www.samskip.com/ ser allerede nytteverdien av den nye havnen.


En landbasert containerkran på 250 tonn er etablert i tømmer- og containerhavnen på Børøya. Kranen eies av logistikkselskapet Samskip, og skal laste og losse containere i det nye havneavsnittet.


Etablering av havnekranen muliggjør mer fleksible operasjoner og betjening av flere skip.


– At vi nå kan ekspandere vår virksomhet og vårt tjenestetilbud til Hadsel, og sammen drive opp mer containertransport på sjø, ser vi på som et stort steg inn i fremtiden, sier daglig leder Jørgen Solli i Nordtrafikk.


 

Og havnesjef Olav Henning Trondal supplerer:


– Dette blir den første håndfaste etableringen i Stokmarknes Miljøhavn: https://stokmarknesmiljohavn.no/, og vi gleder oss stort at selskap som Nordtrafikk og Samskip allerede nå ser verdien av den nye havna vår.

Han forteller også at denne etableringen gjør at Hadsel Havn når sine mål for aktivitet over kaia allerede før 2030. Dette er før den opprinnelig fastsatte målsetningen om full utnyttelse av området til Hadsel Havn innen 2035.


– Det er akkurat denne typen etableringer man ønsker seg på arealet i umiddelbar nærhet til kaia, fordi det er direkte relatert til havnedrift og transport av gods på sjø, sier han.

Under den offisielle åpningen av Stokmarknes miljøhavn tirsdag ettermiddag fortalte Jørgen Sollie, daglig leder i Nordtrafikk, at Samskip og Nordtrafikk posisjonerer seg for vekst i Vesterålen og Stokmarknes miljøhavn.


Nordtrafikk AS


Nordtrafikk AS består av datterselskaper Velo Varetaxi AS, Transportsørvis AS, Nordtrafikk Cargo AS, Nor-Express AS, Thors Varetransport AS og NT Cargo Lofoten AS.

Selskapsnavnet har en lang historie i Vesterålen og Lofoten og eierne sammen med de ansatte ønsket å benytte Nordtrafikk AS.

Nordtrafikk har over 100 bilenheter i porteføljen sin og kjører daglig distribusjon nært og fjernt i Nord-Norge.


Vesterålens største industrihavn


De har ikke skrevet kontrakten ennå, men har altså den heftige krana på vei i et eget spesialskip.

– Og den er ikke noe du flytter på ukentlig. Det er et statement å plassere den her. Den er en stor konstruksjon som festes med et spyd i bakken, forklarer Jørgen Sollie.

– Det er ei ganske lang seiling opp hit fra Rotterdam og Hamburg, så jo mer vi kan utnytte det, jo bedre er det, sier Sollie til Bladet Vesterålen.
Les flere artikler

Reklame

image.png
image.png
image.png
image_edited.jpg

Logistikknyhetene

Les alle artikler på Logistikknyhetene

Gå aldri glipp av en artikkel!

Ingen tidsbegrensning. Abonnementet løper til det sies opp.
Tilbudet gjelder nye abonnenter.

bottom of page