top of page

Flyfrakt-flyten må funke

Flyfrakt-speditørene vil ha orden i sysakene og inviterte onsdag denne uken til dialog-møte om god flyfrakt-flyt.Representanter fra NFFs styre, OSCC, Spirit, Luftfartstilsynet og NHO Logistikk og Transport. Fra venstre, Are Kjensli, Lars Arne Bue, Janicke Henæs, Isak Bergqvist, Roy Midtskogen, Tom Roger Larsen, Jannike Cappelen, repr. fra OSCC, Christer Busse, Jan-Helge Dahl, Wouter Severs, repr. fra OSCC. GF Logistikk og Kvalitetstransport er ikke med på bildet. (Foto: Silje Vhile Braaten)


Onsdag var det "stormøte" hos OSCC på Gardermoen etter initiativ fra styret i NFF (Norske Flyspeditørers Forening).


Det var den mye omtalte oppdatering/innmelding av security-status på frakt som skal om bord i fly som var hovedtemaet for møtet.


Her var et fulltallig NFF-styre til stede, og som representerte speditør-siden.


Ground handling-selskapene Spirit og OSCC stilte, og det gjorde også transportselskapene GF Logistikk og Kvalitetstransport (Jetpak). De representerer tredjepartsleverandørene, men Luftfartstilsynet og NHO LTs administrasjon var også representert på møtet.


Ubesvarte spørsmål


Hvem gjør hva, på vegne av hvem, hvem har ansvar for hvilket ledd, hvilke standardiseringer er det behov for? Er spørsmål som stilles.


Dessuten er tema som EU-regelverk sett opp mot ICAO/IATA-regelverket og fremtidig  kapasitet svært sentrale.


- Samtlige parter var svært positive til å stille på dette møtet, noe som vitner om at alle i utgangspunktet er interessert i å bidra til å løse opp i eventuelle uklarheter. Vi tror på at mye kan løses ved å snakke sammen og samles rundt samme bord, og dette var en god start, sier adm. direktør i NHO LT, Are Kjensli.


תגובות


Les flere artikler

Reklame

image.png
image.png
image.png
image_edited.jpg

Logistikknyhetene

Les alle artikler på Logistikknyhetene

Gå aldri glipp av en artikkel!

Ingen tidsbegrensning. Abonnementet løper til det sies opp.
Tilbudet gjelder nye abonnenter.

bottom of page